Skip to main content

Virtuvē ar Elīzu Ķiberi

vizuāli stāsti

Elīzai ēst gatavošana ir mīļa jau no agra vecuma, kad vecmāmiņa ļāva eksperimentēt ar ēdienu un veidot jocīgas kombinācijas. "Es jūtu ēdienu," Elīza stāsta. Viņa uzskata, ka pavāram ir nepieciešama spēja saprast, kas kopā varētu garšot labi un kas ne.

Anna Katrīna Elme, Anete Valaine, Paula Spila, Sofija Šņitņikova, Studentu medijs Skaļāk

Elme_Valaine-svaigums_img2.JPG

Garšu kombinācijas ir kā rakstniekam dzejoļi – ienāk prātā un ir jāliek praksē, - arī eksperimentēšana ir pavāra darba liela daļa, uzskata Elīza. Protams, receptes ir nepieciešamas kā vadlīnijas, bet ar garšu ir aizraujoši izmēģināt ko jaunu, viņa bilst. 

 

Kopā ar Mārtiņu Reini viņi jau piecus gadus būvē austeru kultūru Latvijā. Šobrīd, veidojot jaunu restorāna telpu, Elīza dara visu -  no tīrīšanas līdz ēdienkartes veidošanai. "Tā ir, ja strādā sev, tad viss jādara arī pašam," stāsta Elīza. Taču gandarījums pārspēj izaicinājumu rūgtumu, viņasprāt, laimīgi klienti un skaisti padarīts darbs ir pats svarīgākais.

Elme_Valaine-svaigums_img10.JPGElme_Valaine-svaigums_img5.JPGElme_Valaine-svaigums_img7.JPGElme_Valaine-svaigums_img6.jpgElme_Valaine-svaigums_img9.JPGElme_Valaine-svaigums_img3.jpg

Skaties visu multimediālo stāstu